Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

"Mój duch" 2016

Moja dusza zniewolona na ziemskich
Czeluściach
Prześladowana przez jeźdźców w moim
Ciemnym odbiciu
Tropią, zakradają, gnębią - Jest ich siedmiu.

Na moim kręgosłupie obdarta torturą - Tkanina.
Uśmierzam wybitą w kręgach boleść
A czerwone łzy spływające spod mojej duszy
Uwalniają mnie z jarzma ucisku...

Mój duch jest niewolnikiem w mojej
Własnej świątyni
W końcu nadejdzie dzień
Kiedy wreszcie zostanie
Wybawiony - Będzie wolny!

933 wyświetlenia
5 tekstów
24 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!