Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Odcień duszy

"Moja dusza jest pomalowana jak skrzydła motyli. Wczorajsze baśnie urosną, lecz nigdy nie zginą..."Queen - The Show Must Go On

Wierzyłam
kiedyś w inny świat

na parapecie życia
układałam ikebany
z najpiękniejszych słów

w książkach chowałam
cały swój niepokój
tam zawsze było
szczęśliwe zakończenie

marzenia były zawieszone
pod błękitnym niebem
wśród polnych kwiatów
dorastało moje serce

cieszyła mnie burza
po której zawsze
wychodziło słońce

rosa pod stopami
girlandy pajęczyn
nad łąkami
biedronki na dłoni

dziś mogę napisać wiersz
lecz już nie potrafię
oddać tej chwili

została porzucona
jak ten liść na wietrze
nie wie gdzie jej miejsce...
https://www.youtube.com/watch?v=tFdlhlmQ-ek&ab_channel=TaylorDavis

65 868 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących