Menu
Gildia Pióra na Patronite

...mój świat jest nagi [...]

mój świat jest nagi
gdy Ciebie nie ma... pusty jest dom
i żal mi każdej chwili
gdy kradnie ją bezlitosny czas
a usta niemą prośbą o dotyk... drżą

jesteś wszystkim co mam...

więc otul mnie pieszczotą ciepła
dotykiem zechciej zniewolić noc
aż potoczą się łzy szczęścia

wtedy wtopię się w Twój oddech
i zatrzymam czas...

22 301 wyświetleń
205 tekstów
87 obserwujących
  • 18 February 2013, 21:21

    Miło mi Was gościć u siebie :)))
    Pozdrawiam ciepło :)))

  • Piętaszek

    17 February 2013, 14:28

    Piękny wiersz. Klimat, nastrój, miłość :)

  • Efemeryda60

    16 February 2013, 05:43

    Miło tu i gorąco ;)

  • OGRODY-MARZEŃ

    16 February 2013, 00:22

    Oj tak, bardzo niecierpliwa, a kiedy już dotknie, warto zatrzymać czas :-P

  • anna kowalczyk

    15 February 2013, 23:42

    ...ehhh.....:):):)

    ...miłość niecierpliwe ma dłonie...i jakie czułe...

    :):):)

  • 15 February 2013, 21:14

    i jak tu odmówić
    przed pieszczotą się wzbraniać
    gdy głodne usta w Tobie pogubione
    lepiej zatrzymam czas
    choć niecierpliwe serce pogania
    i oddam go w Twoje dłonie

    ;)))

  • Voyage

    15 February 2013, 21:03

    Rozbierasz mnie pani
    szczęściem błękitu
    namiętnie tulisz słów
    krajobrazem
    w przestrzeń się wplatam
    serenadą dłoni się wgryzam
    w Ciebie rozkoszną
    szepnij, czy chcesz
    jeszcze...
    a będę Twym jestem...

    ;))

  • 15 February 2013, 20:08

    Dziękuję Wam z głębi serca za to, że jesteście :)))

    Skoroś rozebrany… to wgryź się we mnie sonatą dłoni… bo przecież „zakochani mają apetyt tylko na siebie” ;)))

    Pozdrawiam cieplutko :)))

  • IceCherry

    13 February 2013, 14:11

    A po co zakochanym sen ? ;)

    Czas trzeba zatrzymać ! ;)

  • Voyage

    13 February 2013, 00:07

    Ciekawym Grażko, jak tu powieki do snu sposobić, kiedy wierszem mnie rozbierasz ..ehhh..;))

    Piękny !