Menu
Gildia Pióra na Patronite

Za siedmioma światami jest mój

Mój świat jest daleko
Bronią go gęste lasy
Pełne dzikiego zwierza
Lodowate pustynie
I dymiące wulkany

Mój świat
To zielone wzgórza
Trawiaste łąki
Sady z pachnącymi gruszkami

Mój świat
To cztery pory roku
Wiosna z przebiśniegami
Między resztkami śniegu

Słoneczne lato
Z morzem mleczy
Z pachnąym lasem

Jesień z paletą kolorów
Zapach gruszek
Ziemniaki z ogniska

Zima, biała dama
Czysta, nieskazitelna
Z diamentową biżuterią
Promieniowanie słońca
załamane w sopli lodu

Mój świat
Tu wstępu nie ma nikt
Ściął by drzewo
Zerwał kwiaty
Posprzątał liście
Złamał sopel lodu
Kazał się wyprowadzić...

103 383 wyświetlenia
1203 teksty
141 obserwujących
  • onejka

    6 May 2020, 20:25

    Bliski mojemu Twój świat, flora i fauna przede wszystkim i jeszcze człowiek, mądry w zgodzie z naturą ...

    od szpiek