Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mój stół jest drewniany
Nielakierowany
Zbity z desek zwyczajnych
Codziennych
Krzywy stół rzeczywistości
Z krajobrazem glinianej
Filiżanki w tle
Parującej jeszcze marzeniami

Siądź przy nim
Oprzyj łokcie o sęki życia
Podziel się chlebem
Podanym z modlitwą
Zapal światło
Może przylecą
Motyle…

15 090 wyświetleń
80 tekstów
22 obserwujących
  • marka

    11 June 2015, 00:01

    Nastrojowy bardzo,

  • nicola-57

    1 June 2015, 14:51

    sporo dobrych, niebanalnych metafor, wiersz o czymś. "Motyle" spróbuj zastąpić innym słowem...Bdb wiersz :)

  • DnL

    31 May 2015, 22:38

    Biję brawo, po cichutku,
    żeby nie wystraszyć
    motyli...

  • krysta

    31 May 2015, 21:39

    zadumałam się...piękny wiersz.
    pozdrawiam