Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Mój Mielnik"

"Mój Mielnik"

Mielnik miasto moje mile
Tutaj swoja duszę skryłem

Jemu daję serce moje
Na nie patrzę, że spokojem

Widzę pola, łąki, lasy
Rzekę Bug co dla okrasy

Przezeń płynie kręta strugą
Co historię wspomni długą

Siedem wieków , bitwy, wojny
Dzisiaj miastem jest spokojnym

Daje spokój, daje ciszę
tu szum wody da się słyszeć

Co historię tak po cichu
Opowiada o Mielniku

Janusz Dziewanowski

16 674 wyświetlenia
111 tekstów
1 obserwujący
  • RoxyRox

    31 March 2014, 09:09

    Świetny utwór. Widać, że z pasją o nim piszesz...