Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kontrasty, szprotki i zwyczajna

Mój dziwny świat
ze szklanką po piwie
osą tańczącą ze światłem
na szybie

Obłokiem biegnącym
po niebie kontrastowym
kotem wrysowanym
w ścianą starego domu

Jeszcze jest kilka westchnień
i wzruszeń nad liściem dębowym
krawężnik ze zwichniętą ręką
nogami przechodniów zmęczony

Mój dziwny świat
koszulę wywiesza na sznurku
sadza zagryza błękit
a szczur zwiedza podwórko...

marka

127 936 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!