Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nestor

mój dziadek miał raka

rozrastał się w jego głowie
i doprowadził go do śmierci

dziadek był dobrym i pogodnym człowiekiem

w mojej głowie rozrasta się jego obraz
siedzącego na ławce
w słoneczny dzień
i głaszczącego kota
ułożonego na kolanach

dziadek był kimś innym wśród innych

wychowany w dominującej religii
większość swego końcowego czasu
przebywał z ludźmi z wyznania
bardzo małego jak na ten kraj

będąc z większości
stał się mniejszością
w nieliczności

4545 wyświetleń
89 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!