Menu
Gildia Pióra na Patronite

Fizyka ducha

Mój duch jest w stanie pośrednim,
Gdzieś pomiędzy stałym a gazowym.
Zdaję sobie sprawę z pozoru uporządkowania
siebie według nocy i dnia.
Czuję się jak ciecz.
Przyjmuję kształt nadanego mi naczynia.
Siła przyciągania
zamienia się w jej odpychania.
Cecha higroskopijności.
Moje ramię posiada takie zdolności,
do pochłaniania wilgoci Twoich łez.

Przebij się przez moją błonę powierzchniową,
zobacz przyszłość kolorową.
Nie bój się schwycić mnie za rękę
i idź ze mną przez życia ścieżkę.

4990 wyświetleń
25 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!