Menu
Gildia Pióra na Patronite

Po widokówce od Barańczaka.

Mój drogi przyjacielu po widokówce od Barańczaka,
Piszę ja,
Piszę ja,
Piszę ja,
Trochę mniej lubiana,
Bo co?
Nie chwalę świata,
Piszę ja,
Piszę ja,
Piszę ja,
Trochę mniej lubiana,
Bo oddech słysząca ze świata,
Bo nie pytająca się jak widzisz,
Bo nie pytająca się jak liczysz,
Bo nie pytająca się jak czujesz,
Piszę ja,
Piszę ja,
Piszę ja,
Trochę mniej lubiana,
Bo żyjąca z nieinteresującego świata,
Piszę ja,
Piszę ja,
Piszę ja,
Trochę mniej lubiana,
Bo nieanalizująca śmierci światła.

1529 wyświetleń
25 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!