Menu
Gildia Pióra na Patronite

o chłopcu

mój chłopiec jest tak wysoki
że ręką sięga do sufitu
widzi telewizję w innym kolorze
ogląda kreskówki przy obiedzie
zatacza koła wokół mnie na motorze
znajduję liście i motyle w jego włosach
w kieszeniach słodycze

mój chłopiec
ma złotą skórę od słońca
dłonie ma szorstkie i czerwone od bicia
mój chłopiec płacze po nocach
porównuje moją twarz do gwiazd i księżyca
mój chłopiec ma tatuaże na ramionach
na nosie sześć par okularów przeciwsłonecznych
gdy przedstawia mnie innym
mówi "to moja żona"
i chociaż na palcu nie mam obrączki

moje serce jego sercem
a moja dusza na zawsze w jego ciele

1862 wyświetlenia
13 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!