Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nieśmiało wychodząc z cienia - Wielka Sobota 2016.

Mój Boże

Walcze ze sobą
by nie zapaść się pod ziemię
pod Twym spojrzeniem

ukryć drżenie ramion
w Twym ciepłym milczeniu

moje słowa które dotąd
uparcie trzymały się warg

opadły bezwładnie

niczym ostatnie jesienne liście
w rytm roześmianych Bazi
zakwitających na ciernistej koronie.

11 339 wyświetleń
109 tekstów
15 obserwujących
  • 28 March 2016, 10:03

    Proszę się częstować :)

  • motylek96

    28 March 2016, 10:02

    Zabieram.

  • 27 March 2016, 23:07

    Zmodyfikowałam, bo wydawał mi się za bardzo " dokończony " . A to nie mój styl . Jednak to był pierwszy mój wiersz o takiej " tematyce" . Może to dlatego..
    Mam nadzieje że z poprawką też się będzie dobrze ....
    ( mi jakoś tak lepiej pasuje - egoistycznie ) .

    Ale cieszę się że Ci się spodobał , Sebastian.

    Pozdrawiam również ^^

  • IKON

    26 March 2016, 18:06

    Ładnie
    Pozdrawiam :)