Menu
Gildia Pióra na Patronite

W parku

Teksty z obrazami - W parku - Maciek Zz
W parku - Maciek Zz

Moi kochani, to wiedzieć trzeba,
Przychodzi czas na parkowe drzewa.

Schodzą się na jesienne szumienie,
Na to masowe liści gubienie.

Malarz przypadkiem tam zawędrował,
Liściom kolorów nie pożałował.

Twarde serca pod korą kołaczą,
Strugami deszczu gałęzie płaczą.

Nocami cicho konary jęczą,
Bo nagim jest zimno i tak smęcą.

Przytulić – nie przyjdzie nam do głowy,
Zanim je śnieg okryje puchowy.

48 022 wyświetlenia
281 tekstów
37 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!