Menu
Gildia Pióra na Patronite

sprzątam ..

mogłem się spodziewać
drzewa wyrosły nad wyraz
jakkolwiek to rozumieć
rzeki płyną w tych samych korytach
wybudowano nowe stacje

minęły lata
więcej niż mogłem przypuszczać
pociągi są pozornie czyste
i tak bardzo powszednie

codziennie zmieniam kierunki
aby trwać
szukam sprzątam
przerzucam
zwrotnice
-------------------------------------------
Wrocław; styczeń 2014

33 507 wyświetleń
384 teksty
9 obserwujących
  • Naja

    31 January 2014, 20:49

    Podoba mi się wiersz :-)

    Zwrotnice na torach życia...

  • awatar

    31 January 2014, 09:21

    ładne
    pamiętasz czasy, kiedy podróżowało się na dachach wagonów albo w bydlęcych ?
    łza w oku czasu się kręci

  • Gaia

    31 January 2014, 08:41

    Pomimo wszystko jakoś tak wiosennie
    bo sprzątać, to robić miejsce na nowe
    :)