Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Spotkanie

Mogłem Ciebie spotkać przedwczoraj
Gdy szedłem samotnie
Mogłem spotkać tuż obok
Gdy Twój obraz odbijał się w oknie

Mogłem i wczoraj
Choć to nie jest prawda
Mogłem nawet nieświadomie
Los inaczej zagrał

Spotkałem Cię dziś
I rozumiem teraz
Na Kogo czekałem
Gdzie była bariera

Mogłem też nie spotkać w ogóle
Mogłem nawet wcale
Ale takiej miłości jak do Ciebie
Nigdy nie spotkałem

4088 wyświetleń
43 teksty
20 obserwujących
  • Wagarowiczka

    26 March 2023, 20:19

    W Twoich wierszach można się zakochać, są jak miłosne historie, piękne i romantyczne :-)

    Pozdrowionka :-)

    od Eneida, Adiunkt, zorro4