Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kim Ty jesteś

Mogłabym zarzucić nam wiele
Ale wolałabym ręce na szyję
Wtulając się w Twoje ramię

Tylko kim Ty jesteś
Że zapadłeś mi w pamięć
I ani Cię wyrzucić ani po dobremu wyprowadzić

Kim Ty jesteś
Że chcę tylko Ciebie
I w każdym szukam podobieństwa

I ilekroć znajduję
Tylekroć Ciebie w nim nie ma

Trzymałam Cię siłą
W moich myślach
I chyba przywykłeś
Bo wciąż tam mieszkasz

Trzymałam Cię nadzieją
Tu
I chyba się śmiałeś
Bo wciąż Cię tu nie ma

26 095 wyświetleń
250 tekstów
15 obserwujących
  • Lilliana

    6 January 2016, 20:49

    Piękny wiersz... Gratuluję i życzę miłego wieczoru :)