Menu
Gildia Pióra na Patronite

blackbird

mogłabym win ciężarem piekła brukować
nieprzebaczenia wieczne moje gorsety
za ciasne

kiedyś spróbuję rąk nie mieć dużo
i czerni ciężkiej we włosach

- anielskich

http://www.youtube.com/watch?v=Cvj9ca0Rbok

22 050 wyświetleń
189 tekstów
51 obserwujących
  • AMA

    30 June 2013, 00:18

    ja też spróbuję..., piękny wiersz

  • misiek45

    29 June 2013, 21:39

    Więcej w nas czarnych ptaków niż białych gołębi ,interesujący wiersz =-pozdrawiam serdecznie:))

  • 29 June 2013, 20:42

    Może dlatego, że poezja w dużej mierze chłonie inwersją. A czasem myśli nawet i.

  • luterin

    29 June 2013, 20:40

    Mam skłonność do inwersji.
    Czasem zupełnie świadomie i nie wiem dlaczego.

  • 29 June 2013, 20:28

    Nieładne te pierwsze inwersje. I niepotrzebne, przy tak dobrze pomyślanym tekście.