Menu
Gildia Pióra na Patronite

Moja Modlitwa

Mogę, choć nie poczujesz tego
Skrzydłami objąć, tymi od człowieka bezsennego
I nim zdążę pióra wszystkie kawą pobrudzić
Chmur białością każdym porankiem budzić

Mogę sprawić, jeśli na to pozwolisz
By Twoje serce szeptem swoim oswoić
I na mapie Bożej, co dla Ciebie spisano
Imię moje, choćby na końcu drogi, wygrawerowano

Mogę Ci dać kolor błękitu w niebie mi darowany
Być modlitwą pośród głosów innych, słyszanych
I w różańcu Twym spocząć tą pierwszą bolesną
Tajemnicą być, pod postacią cielesną.

Dedykowane

101 647 wyświetleń
954 teksty
266 obserwujących
  • giulietka

    29 July 2012, 23:54

    Pachnie niebieską kawą
    biel tamtych poranków
    kiedy mi nad łąkami
    tkałeś z mgieł piosenkę
    dziś mieszam słowa rzęsami
    w błękitnej filiżance
    zostawiam sny na szybie
    jeszcze będzie przepięknie...

  • czarna mamba

    29 July 2012, 21:32

    dobrze ze jestes:)

  • misiek45

    29 July 2012, 20:29

    Piękny wiersz-pozdrawiam i życzę miłego wieczoru

  • słoneczniki

    29 July 2012, 20:03

    Piękny