Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rozmowa

Modlitwa, na nasze szczęście, nie jest wznoszeniem siebie do Boga.
Bo On jest obecny obok nas ale inaczej od nas.
Rozmawiamy z Nim ale On odpowiada nie tak jak my.
Postrzegamy Go wtedy gdy prawdziwie Jego pragniemy.
Bo On nie chce nam dać kłamstwa o Sobie, o tobie.

Bo On Bóg. Ja człowiek.
Boś Ty Bóg. ja człowiek.

16 715 wyświetleń
192 teksty
47 obserwujących
  • Przemio

    19 September 2010, 18:39

    noo cóż, wiara to Łaska a modlitwa to Dar zwany mową; szkoda Awatarze, żeś taki ubogi.

  • awatar

    19 September 2010, 13:39

    wyćwiczony w mówieniu złośliwości, to dyrdymały, szkoda czasu

  • awatar

    19 September 2010, 01:41

    "nie będziesz wołał imienia Pana swego nadaremno"

    ależ będziesz ależ tak

    gimnazjaliści na start
    jesteście młodzi nie wiecie o co chodzi i o to chodzi
    zamglony kot was prowadzi
    zakładać wiadra na głowy z napisem bóg przez duże tłuste B
    ciemno, ciemno

  • Antonio

    18 September 2010, 22:26

    Naiwność i prymitywność w postrzeganiu Boga...
    "Wysławiam Cię, Ojcze, Panie nieba i ziemi, że zakryłeś te rzeczy przed mądrymi i roztropnymi, a objawiłeś je prostaczkom. Tak, Ojcze, gdyż takie było Twoje upodobanie." Łk 10, 21.

    Pozdrawiam.

  • awatar

    18 September 2010, 19:54

    zbyt naiwne i prymitywne postrzeganie, nie warte upubliczniania