Menu
Gildia Pióra na Patronite

zgadywanie

mnóstwo słów jeszcze więcej pytań
nie ma odpowiedzi karmienie się ciszą
chce się porozmawiać myśl wyżłobiła
wielką dziurę w mózgu lgnie obiekcja

brak wspólnego języka podpowiadają
poszlaki pisane po omacku w myślach
szerokim łukiem omijanie zagadnienia
niepewność w zaufaniu się zakrada

czy bardziej wymowne jest milczenie
od bezpośredniej dyskusji znak zapytania
domysły nie dają sto procent zapewnienia
wyważone zdania i wykrzyknik na znak...

S T O P

93 680 wyświetleń
898 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!