Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Młotkiem słów
na kawałki rozbiłes jej świat
utkany z porcelany
uczuć

Wyłapałeś wszystkie myśli
ukryte pod poduszką mroku
wyplatając z nich
kosze złudzeń

W objęciach ciszy
brutalnie wykarmiłeś
jej serce pustką istnienia

A ona w milczeniu,
dzień po dniu
wyrywając strony z kalendarza życia
spija lemoniadę łez
tonąc w inercji codzienności

8845 wyświetleń
147 tekstów
5 obserwujących
  • fyrfle

    18 May 2018, 11:33

    Fajna opowieść o życiu, przy czym z dużą ilością środków charakterystycznych dla poezji.