Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Młodzieńcze serca - szalone...
czy ktoś zdołał je okiełzać?
Do pięknych uczuć stworzone,
by u źródła miłość czerpać.

W sercach naszych pozostają
ukryte przed światem na dnie.
Wtedy o sobie znać dają,
gdy nostalgia nas dopadnie.

Jest szkolna miłość - ta pierwsza...
Całe życie ją się pamięta.
Pasuje do każdego wiersza,
W morskim bursztynie łza zaklęta.

48 023 wyświetlenia
281 tekstów
37 obserwujących