Menu
Gildia Pióra na Patronite

W.

Młoda noc, długa,
tajemnicy ziarno zasiała.
Uchyliła swego serca,
obiecała martwa nadzieja.
Mówił o wszystkim i o niczym.
Jakie w ludziach uczucia
wołają o moment uwagi.
Jakie wspomnienia, choć złe,
nie bolą aż tak mocno,
bo można wybaczyć.
Zacząć na nowo, lecz
niektórzy wolą się zabić
w swym fikcyjnym,
małym świecie
niż walczyć i
obradować miłością.

4143 wyświetlenia
19 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!