Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wyrzut

Mizantropio!
Czemuż mnie zdradziłaś?
Modą się stałaś
Miast ludzi zabijać.

Schronieniem byłaś nielicznym tylko,
Ich dusze zdobiłaś,
Hardy się stawał krok.

Rękę swą przyrzekłaś i mnie,
Jakże więc motłoch mógł
Odebrać mi cię?

Teraz gawiedź tobą włada,
Przeto wszystek urok twój
Blednie i przepada.

581 wyświetleń
15 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!