Menu
Gildia Pióra na Patronite

misiek45

misiek 45

Kiedy smutek mi dokucza,
"Dziadek z Babcią" zaraz rusza.
i gdy sączę te wersety,
uśmiech zaraz mam z podniety.

Znów gdy duma mnie rozpiera,
biorę swego przyjaciela.
Ta "Laleczka z porcelany"
Jest lekarstwem na me rany.

A gdy zwątpię w swe istnienie.
"Anioł" daje mi zbawienie.
I jak trawki gdzieś na łące,
tych przykładów jest tysiące.

Każdy w życiu ma dylemat,
żeby znaleźć sobie temat.
I chcąc nie chcąc swym wyborem.
Pozostałaś mym mentorem.

3786 wyświetleń
36 tekstów
4 obserwujących
  • I.Anna

    9 June 2013, 17:18

    Kurcze Aga, masz coraz większy fanklub, ale nie dziwie się. Tak pięknie czarujesz swoimi utworami...
    pozdrowienia dla Ciebie i autora wiersza...i dla koleżanek poniżej wpisanych również
    Fajna dedykacja :)

  • Papużka

    9 June 2013, 16:34

    Zgrabnie napisane :))

  • misiek45

    8 June 2013, 17:27

    Dziękuję Jacku za tak miłą dedykację i oby wena Cię nie opuściła bo świetnie piszesz-:))