Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zapytanie

Miód sączy się po ustach,
Ty odeszlaś bez znaku.
Każde tchnienie mam za farsę.
Dlaczego to wszystko jest tak nagłe?

I wtedy mówisz tak jak lubię,
W każdej chwili to zrozumiem.
Może zależy Ci na mnie?
Dlaczego? To nie jest pytanie.

W moich myślach,
Tysiące grabieży.
A w Twoich ustach,
Słodycz nieprzenikniona.

Dlaczego zatem boję się o nas?
Przecież zazdrośnie chcę czytać o NAS.
W powrocie niezapowiedzianych łez.
Czy płakałbym gdyby nie Ty?

Powietrze się zmienia... Zmieniło.
Obraz już nie ten co kiedyś.
Chyba czas się wydłuzył.
Nawet nie wiem co myśleć.

5468 wyświetleń
54 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!