Menu
Gildia Pióra na Patronite

minęliśmy się...

minęliśmy się w przestrzeni
światem nazwanej
zabraknie intensywności splotu dłoni
rzeźbionych rzemiosłem mozolnym
i nie będzie spojrzeń
tak kojąco palących
rozmów dwóch obcych
jednym sercem mówiących

minęliśmy się w czasie
klamrą życia objętym
zabraknie momentów nie jednej chwili
w historię jedną z łatwością splecionych
i nie będzie opowieści
miłością zwieńczonej
bo minęły się dwa ciała
w jedną całość łączone

13 130 wyświetleń
118 tekstów
7 obserwujących
  • 13 May 2021, 19:51

    Przemawia do mnie ten wiersz , szeptem i łkaniem.

    od carla1
    • carla1

      13 May 2021, 20:41

      Miło to słyszeć. Pozdrawiam :)