Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Sezon Polowań

Minął już sezon
topionych os w butelkach
i dylematy z tym związane
jakże wykwintne znęcanie
gdy myślimy, że nie boli
ilekroć lżejsze dla ducha niż packą machnięcie
mucha? Mucha to nie sztuka.
Mucha ginie szybko,
raz tylko zwykle dobić wystarczy
a osę dwa, cztery, rozdeptać, rozetrzeć dla wprawy o groby betonu, i jeszcze ze dwa...! Żeby ulżyć

A w takiej butli, to osa w ogóle nie cierpi
przecież osa nie myśli
nie czuje
ona się nawet nie topi
zdaje się tylko pływać i pływać, i pływać...
a gdy zapomnimy
to już nagle nie pływa
lekka śmierć
gdy płetwami, życiem całym
wydostać się musi
a nikt nawet nie patrzy
prócz setek takich samych sióstr i braci

Minął już sezon
na bezduszny sadyzm
co nic w sercach
nie zmienia

81 755 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
  • scorpion

    6 November 2019, 22:14

    Wow, dzięki :) Na pewno jednego!

    od kati75
  • kati75

    6 November 2019, 21:37

    Twoje wiersze zawsze dają do myślenia ,potrafisz słowem zatrzymać czytelnika :-)pozdrowienia zostawiam