Menu
Gildia Pióra na Patronite

Minął rok[...]

Minął już rok.
Cały okrągły rok.
Minął szybko bezszelestnie
jak sny mijają we śnie.
Minął...
A trwa wciąż Bartka bojowa postawa,
że żadna patologia do naszej przyjaźni
wejść nie ma prawa!
Minął...
A trwają Sonaty mądre słowa,
które w mojej głowie uparcie chowa!
Minął...
A trwa Pyci donośny głos,
który czasem daje w kość!
Minął...
Niech mijają kolejne lata.
Niech uśmiecha się Sonata.
Niech Bartłomiej mi dokucza.
I niech Pycia mądrym słowem
nową bajkę nam opowie.

Z dedykacją dla moich
Przyjaciół:
Patrycji,Sonii i Bartka.

39 410 wyświetleń
324 teksty
77 obserwujących
  • NaRcYzek

    2 August 2010, 22:15

    dziękuje bardzo:*:*:*

  • Nutka67

    2 August 2010, 22:14

    Bardzo mi się podoba,
    zwłaszcza:
    "Minął szybko bezszelestnie
    jak sny mijają we śnie".
    Pozdrawiam.