Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kim jesteście?

Mimo, że to niełatwe pytanie…
Podziwiam i doceniam Was za to,
Że…

Modlicie się o lęk
pokładając ostatnie nadzieje
w zmianach,
przed którymi się bronicie.

Wasze kręgosłupy
dostają skoliozy
pod ciężarem ciężkich
od myśli głów.

Łamiecie żebra częściej
niż paznokcie
od łomotu serca
w waszych klatkach.

Drętwieją Wam palce
od wygrywania melodii
nie akceptując zaledwie jednej
z nietrafionych nut.

Złościcie się na siebie
z żalem w spojrzeniu
zapisując ważne rzeczy
w brudnopisach.

Cierpicie na samotność
bawiąc się nocami
by nie musieć znosić
widoku swych twarzy.

Przyglądam się Wam…
i nie dowierzam…

Logiczno nielogiczni,
skomplikowani w swej prostocie,
śmiertelnie – wieczni,
stąpający twardo w locie.
Tak samo rożni,
pospolicie wyjątkowi,
Naturalnie sztuczni,
Chorobliwie zdrowi…

Kim jesteście?
Jak nie cząstką czegoś niezwykłego?

https://www.youtube.com/watch?v=TTAU7lLDZYU

8535 wyświetleń
180 tekstów
12 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!