Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miłość,
nie ma kształtu,
nie ma koloru,
a poszukujemy jej
niczym garnituru,
uszytego na nasza miarę

Dobieramy miłość,
do koloru włosów
Czasem jak perukę,
by zakryć łysinę
I według wzrostu,
by wyższa była
od jak widzimy siebie

Marzymy by nas kochano
za nic, bezinteresownie
A miłości szukamy,
jak trampoliny,
by podskoczyć wyżej

Miłość,
nie jest już celem,
jest środkiem do celu
więc stała się kwiatem,
który szybko usycha
Ledwo zakwitł,
lecz już jest bez korzeni,
w wazonie, na fasadzie

103 072 wyświetlenia
1196 tekstów
141 obserwujących
  • 21 October 2016, 09:52

    Miłość nie ma kształtu, gdy się rodzi - to pewnik.
    Ciekawie napisane :).

  • piórem2

    20 October 2016, 21:24

    czasami te wiersze są na jedno kopyto, kazdy kocha inaczej, fakt

  • szpiek

    20 October 2016, 21:22

    Hmm ..., bo "Każdy kocha po swojemu - ile rodzajów ludzi, tyle rodzajów miłości."

  • piórem2

    20 October 2016, 21:17

    temat stary ale wciąż na czasie; co by nie było