Menu
Gildia Pióra na Patronite

Déjà vu - optyka

miłość moja

https://www.youtube.com/watch?v=2jsbpOTDq0Y
ogniem bólem wiatrem
rzeczywistością obok wciąż żywy
dotykam twojej twarzy

nieproszone trzymam w dłoni
dwa serca bez arytmii siebie
utopione w myślach - tak kruche

zamiast tego mógłbym wiedzieć
jak nie wzbudzać
płonących kropel deszczu

tam bieguny uciekają głęboko w zmierzch
zderzają w podróży sennym splotem
drżącą ziemią planów Boga
wyszeptując twoje imię

od zawsze
tak mi drogie

84 156 wyświetleń
2127 tekstów
24 obserwujących
  • wdech

    18 September 2017, 10:32

    OK :)

    ~jajoONO
    by się wypowiadać, to jednak warto mieć - swoje własne
    a u ciebie, hmmm...
    posucha i POgwizd wiatru w kierunku pochylonego płotu grafomanii

    cóż powiedzieć
    ...itd.

    /tylko znowu mi nie zarzucaj, że cię straszę/

  • 14 September 2017, 07:53

    Mnie się ten wiersz nie podoba.