Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miłość

Miłość jest jak inwalidztwo:
- nie widzisz
- nie słyszysz
Ignorujesz wszystko.
Do rozumu Ci daleko,
do obłędu blisko...
Lecz gdy przejrzysz na oczy
to, co zobaczysz
bardzo Cię zaskoczy...
Bo miłość
to także cierpień siedlisko!
Najpierw mięciutka jak chmurka,
potem nieprzyjemna i bolesna jak rżysko.
I co z tego, że miłość to cierpienie
łzy, udręki i męki? -
Przecież to także cel i życia ludzkiego spełnienie...

24 185 wyświetleń
104 teksty
2 obserwujących
  • marka

    29 July 2010, 19:53

    Ładnie i ciekawie ugryzione jabłuszko.
    można inaczej zobaczyć uczucia - to co niosą.
    Pozdrawiam

  • awatar

    29 July 2010, 19:18

    dzienie się zaczęło, ładnie się toczyło aż się patetycznie skończyło. pozdrawiam.