Menu
Gildia Pióra na Patronite

(nie)równanie serca

miłość jest entropią
w filiżance kawy połowa planety
druga wciąż się kręci
cicho jak słowo na zewnątrz pozostające zestawem
cyfr i liter
x² plus (5y/4 - √(|x|))² ≤ 1
podniesione do ≤ 2
≤ 3
kładzie na stronie mikrocienie
słone od słońca powietrze
kołyszą fale uderzeń cukierka o szkliwo
- spajają z szeptem - świerszcz - w moim języku
nie wiedząc że wewnątrz jestem taka jak ty
w ustach przewracasz słodko
następny kamyk domino

30 300 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących
  • silvershadow

    2 July 2019, 14:49

    Dziękuję, Malusiu,
    miło mi, serdeczności. :)

  • Malusia_035

    1 July 2019, 10:27

    Ciekawy :)

    Pozdrawiam Michale :)

  • silvershadow

    30 May 2019, 17:47

    Dziękuję za komentarze.
    Pozdrawiam :)

  • sprajtka

    25 May 2019, 08:17

    Dobry wiersz. Dziękuję za lekturę:)