Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miłość mój miły to

Miłości, mój miły nie można zamknąć
w klatce. Ona musi wędrować.
Jest niczym niespokojny ptak, który
na skrzydłach wiatru drufuje.

Miłość, mój miły musi oddychać
wolnością. Z wyboru osiadać
na lini dwuch żyć.

Miłość, mój miły to niebo
ubrane w biały sweter chmur.
Zachody słońca zacierające,
ślady kłamstw, gdy pod stopami
zamiast skwarnej ziemi
czujemy niebo.

135 845 wyświetleń
1633 teksty
240 obserwujących
  • silvershadow

    14 April 2020, 12:29

    miłość można zatrzymać jedynie pozwalając jej przepływać