Menu
Gildia Pióra na Patronite

sercobójczyni

miłości ma najsłodsza
prosiłam,
do Ciebie się modliłam

przybyłaś!

puszkę szczęścia mi pozostawiłaś.
rąbek nieba przede mną odsłoniłaś.
morze lazurowego piękna.
trzepotu anielskich skrzydeł dałaś mi posłuchać.
w złoty pył pozwoliłaś mi w nocy dmuchać.
wnet, tak samo nagle jak się pojawiłaś, mnie zostawiłaś
samą.

było wcale nie przybywać
i serca mi nie rozrywać.

serc wyjadaczko
to ty mnie zabiłaś!
duszę mą osierociłaś

nadziei pozbawiłaś.

506 wyświetleń
9 tekstów
0 obserwujących
  • baaaasik

    17 February 2015, 23:10

    Zgadzam się z Panią i już zmieniam na wiersz. Również pozdrawiam :)

  • agniecha1383

    2 November 2014, 02:31

    ładnie... nie dodałabym jednak do erotyków:)pozdrawiam...