Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miłość wiersze układa
a pisanie o niej
to
moje pragnienia unoszące cię
w powiewie wiatru i
otulinie miłosnego uniesienia
niczym oddech wśród strof,
to
tworzenie świata równoległego
gdzie oczyma
zdejmuje z ciebie brzemię ubioru
spijając sok z poziomek
na zielonej polanie,
to
namiętności opowiadanie
bez skazy niepewności ,
zostawianie siebie w twej macierzy
z nadzieją ,że zakwitniesz
jak kwiat jednej nocy.
Pisanie o miłości
to
proszenie gwiazd
o możliwość otrzymania następnych
pięciu minut życia,
lub
mówienie ci , że
jesteś Mym wierszem
którego każda następna zwrotka
jest samorodkiem piękna,
muzyką w ciszy
to
nieśmiertelna prawda iż
...miłość...wiersze... pisze..

14 017 wyświetleń
168 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!