Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Miłość wraca

Miłość trwa.
Nie rdzewieje,
Jak lampa bez oliwy.

Miłość na nowo się odradza.
Utwierdza się w wierze.

Lepsze jutro - nadzieja…
Wizyty, spotkania.

Miłość milczy,
Niczym głuche szelesty,
Jesiennych liści.

Miłość uczy się.
Bólu i rozstań.

Czekam.
Wróci?

23 998 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!