Menu
Gildia Pióra na Patronite

Semafor - bar we Wrocławiu na dworcu

Miłość to szklanki
w barze
nad którymi siedzą ludzie
ze swoimi telefonami

Każdy samotny
patrzy w wyświetlacz jaskrawy
przy swoim stoliku
ma swoje sprawy

Kelnerka
tyłko-skrętna
nikt na nią nie patrzy
jedynie słońce kładzie dłoń
na jej pośladku

Jakiś człowiek w maseczce
w samym środku lata
przyszedł
usiadł
i zamówił kawę...

127 834 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!