Menu
Gildia Pióra na Patronite

miłość to rozsypane nasiona
pożarte paznokcie
siedzących w oknie

miłość to powrót ptaka
na pusty parapet
z którego go przepędzano

11 508 wyświetleń
204 teksty
15 obserwujących
  • dark smurf

    13 December 2016, 19:28

    zwrotka tylko posłaniec myśli
    który, albo nie dobiega do serca
    albo przed nim się potyka

  • nicola-57

    13 December 2016, 19:25

    może ta pierwsza zwrotka, lepsza od drugiej... - obiektywny gołąb

    ale, czy w bdb wierszu - niejako aneksie do Hymnu o miłości, wypada dyskutować o... zwrotkach?
    nie wypada - skruszony gołąb.

  • Sexoh't

    12 December 2016, 20:35

    to jest bardzo ładne a druga zwrotka jest najsmutniejsza, miłości nie można odrzucać