Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Niepokorna pani~~

Miłość to niepokorna pani
Co zmienia zawsze punkt myślenia
Chociaż świat zmienia obyczaje
Ona zaś nigdy się nie zmienia

Jest wciąż tak bardzo pożądana
Lubi się stroić w piękne słowa
Sama dobiera sobie serca
Gdy na uczucie jest gotowa

Wypełnia życie emocjami
Żąda dowodów uwielbienia
Gdy jednak sobą nic nie wnosisz
Mówi Ci szybko do widzenia

Czasem jest dumna i wyniosła
Pąsem się skrywa w pąkach róż
Nie znosi nudy wręcz odwrotnie
Taka jest miłość no i już.

109 504 wyświetlenia
648 tekstów
56 obserwujących
  • Naja

    27 June 2014, 21:47

    Wyjątkowo trafna, liryczna "charakterystyka"...:-)))

  • Czinka

    26 June 2014, 18:56

    Miłość rządzi się swoimi prawami..trafnie ją określiłaś Agnieszko
    pozdrawiam ciepło

  • RozaR

    25 June 2014, 22:45

    Dobra krytyka taj pieknej choć kapryśnej łajzy.

  • Xavier.

    25 June 2014, 20:14

    Pięknie opisujesz Agnieszko miłość
    Pozdrawiam serdecznie;)

  • krysta

    25 June 2014, 17:10

    "Taka jest miłość no i już.''
    Pięknie...podoba mi się wiersz.
    Pozdrawiam Agnieszko :)