Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miłość

Miłość.
To nie gra w pokera.
Tu zaczynasz od zera.
Musisz małymi kroczkami wędrować.
Nie możesz blefować.
Możesz postawić wszytko na jedną kartę.
Lecz możesz popełnić błąd i stracić szansę.
Możesz oddać ruch.
I stracić pod nogami grunt.
Lub upadać i wstawać znów.
Nie poddawać się , śledzić twój ruch.
Przede wszystkim nie dać plamy.
Bo ona ciągle będzie przypominała jak obrazek ze ściany....

546 wyświetleń
6 tekstów
0 obserwujących
  • szpiek

    12 September 2022, 07:43

    Niech ludzie nie znający miłości szczęśliwej
    twierdzą, że nigdzie nie ma miłości szczęśliwej.
    Z tą wiarą lżej im będzie i żyć, i umierać.

    W. Szymborska "Miłość szczęśliwa"