Menu
Gildia Pióra na Patronite

MIŁOŚĆ JEST ZŁA.

Miłość przeklęta
miłość zła
jedno wciąż imię
dla mnie ma.
Kochać, rozpaczać
śmiać się, i smucić
najlepiej miłość
taką z serca wyrzucić.
Lecz jakże dokonać tego
gdzie znaleźć odpowiedź
czemu, dlaczego?
wrosłeś niczym cierń
wciąż we mnie burząc krew
jesteś we mnie tak
jak.. gdybyś wrósł w nie...jak
jak jakaś drzazga ostra
droga ma kręta nie prosta
Miłość przeklęta ta
przychodzi do mnie jak mgła
jak cień za mną kroczy
trudno zapomnieć Twe oczy
Miłość przeklęta i zła
podobno kolory ma dwa
moja niestety jest taka
zdeptana jak śmieć
taka właśnie jest
jak zgnieciona kartka
dla nikogo nic nie warta.

Powinnam zapomnieć Cię
a nie myśleć w nocy i w dzień
nie wspominać więcej
zapomnieć, wszystko chce
Twój uśmiech, Twój głos
wszystko zapomnieć i to
co kiedyś we mnie wzbudziłeś
z miłości mojej zakpiłeś...

Miłość przeklęta zła
taka co jest bez dna...
po co ona jest komu
po co? Tyle uczuc
wzbudziłeś we mnie
by później rzucić w przestrzeń...
i nawet cicho nie rzeknąć "nie chce'
tak wyrzuciłeś moje serce
jak by to był śmieć
Miłość jest zła
miłości nie ma...
To tylko są puste ...
o niej marzenia.

16:50 17.2.2015.

31 493 wyświetlenia
325 tekstów
5 obserwujących
  • Nikaaaa

    17 March 2015, 19:37

    piękny tekst