Menu
Gildia Pióra na Patronite

tajemnica

miłość przede mną tajemnicę zachowała
na głowie srebrzy się włos
poznaję ją doświadczam na co dzień
choć wciąż mi mało i mało

miłość łaskawa dla mnie się stała
za te wszystkie chwile samotności
wynagradza mi młodzieńcze lata

z perspektywy czasu szczęściem obdarza
choć nienasycone serce i dusza
ja wciąż tak samo nienasycona

kosztuję smak miłości i jest mi obca
nie dosięgam jej sekretu nie ma rutyny
bo miłość jest wobec mnie zagadką

93 499 wyświetleń
895 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!