Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kismet miłości

Miłość nigdy nie jest ta sama,
pisze zaskakujące scenariusze.
Jaka jej zmienności przyczyna?
W miłości nigdy nie odgadnie.

Do miłości bardzo wiele dróg
prowadzi krętych, wyboistych
i stromych nie przewidzi się
nigdy, gdzie kończy się labirynt?

Najtrudniej wytrwać w miłości,
przez brak akceptacji i odrzucenie.
W pojedynkę nic nie wychodzi,
nic się nie ugra wbrew komuś.

Samotnie na przymus miłość
nie ma w potędze siły, gdy walczą
dwa serca wzajemnie o siebie.
W parze tkwi moc miłości.

Kto mieczem z kismetem miłości
zawzięcie wojuje, ten ginie od miecza.
Miłość własnymi prawami się rządzi.
A zwycięzcą Ten kto kocha i jest kochany.

93 739 wyświetleń
900 tekstów
21 obserwujących
  • kuloodporna

    28 September 2023, 20:26

    ,,,,i to jest właśnie to......"A zwycięzcą Ten kto kocha i jest kochany"..... :)

    • Victoria Angel

      29 September 2023, 08:31

      Pozapominałam jakie wiersze napisałam. No nieźle się porobiło, bardzo dziękuję za polubienia. :-*