Menu
Gildia Pióra na Patronite

miłość nie jest zła a dusza rogata

miłość nie zna pór roku
i nie wie czym jest rozkaz

miłość nie zna wieku
ani nie jest na pokaz

nie wystarczy się zakochać
ani pokochać trzeba pracować

nad miłością wspólnie inaczej
jaka by nie była miłość kuleje

miłość nie lubi się dzielić
ona po prostu wierzy w to

że kochasz sercem całym
miłość nie jest zła jak mówią

a tu zawodzi najczęściej
dusza rogata serca nie oszuka

ten sam wydaje głos
choć zazdrość lubi

wbić szpilę głęboko
aż się boleśnie poczuje

92 602 wyświetlenia
880 tekstów
21 obserwujących
  • Anna S.

    10 November 2021, 13:41

    Cztery pierwsze wersy oddają wszystko.

    • Victoria Angel

      10 November 2021, 14:40

      No , bo tak jest z miłością. :-) Pozdrawiam. :-)