Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jak to jest naprawdę z miłością?...

Miłość nie zawsze daje
to co się najmocniej pragnie
Miłość idzie po torach
według własnego drogowskazu

Miłość nigdy nie pisze
to samo pod jedno dyktando
Miłość ma wiele odbić
zwierciadeł w które się patrzy

Miłość potrafi być jednocześnie
wyrzeczeniem i uwielbieniem
Nie narzuca sercu zasad ani reguł
choć ono miłości jest niewolnikiem

Słodko jest przebywać
w miłosnych dybach
gdy drugie serce odwzajemnia
to samo uczucie pierwszemu

Miłość jest uśmiechem
ciepłego powietrza grzeje
jak promienie słońca
Miłość jest jak wiatr zefir

Pobudza do myślenia
bez końca miłość jest jak wir
Jak wciągnie do środka
zatraca się na zabój w niej...

93 731 wyświetleń
900 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!