Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miłość

Miłość nie zapomni
Nie uchodzi w tłumie
Ktoś zawsze o niej wspomni
Choć nikt jej nie zna, nie rozumie

Miłość w dwóch obliczach kryje się
Jedno " kocham" mówi w swej zadumie
Inne rozkochać duszy swej nie umie...
Czy wiesz, które spotka Cię ?

Miłość uczuć swych nie wybiera
Nie pozbawia się nigdy ich cnoty
I choć zawsze te same w sobie zawiera
Nie lubi niecierpliwości i tęsknoty

W miłości ciągle gra muzyka
W rytm serc zakochanych dusz
Grała w sercach zawsze będzie już
I żadna nutka jej nie umyka

Miłość nie zna zazdrości
Woli w jednym sercu się skryć
Ma dumne poczucie swojej godności
Lubi też czasem zachłanna być

Miłość często wybacza
Bo całym pięknem swym kocha
Często zraniona płacze i szlocha..
I czasem smutek jej w sercu uwłacza

Miłości droga trudna w przebyciu
Lecz jaka pocieszna i nadobna
Pytanie jakie oblicze napotkasz jej w życiu
By była do marzeń Twych złudnie podobna

Więc pamiętaj nie pozwól miłości
Aby swe nutki z samotności porozrzucała
Spraw by jej muzyka zewsząd rozbrzmiewała
Nie daj jej innym sercom zazdrościć

2567 wyświetleń
23 teksty
1 obserwujący
  • Anette

    7 November 2012, 17:51

    Bardzo dziękuję... ;)

  • katjaa

    7 November 2012, 17:46

    piękne słowa..

  • M44G

    7 November 2012, 17:43

    Ładnie napisane. Podoba mi się.