Menu
Gildia Pióra na Patronite

w naturze miłości

miłość nie liczy lat
miłość nie widzi wad
miłość obrasta w pióra
miłość uskrzydla
miłość odmienia świat
miłość jest wiosną
w różowych okularach
miłość chodzi
w zielonych butach
miłość strzela kulą w płot
miłość różne ma humory
w miłość warto uwierzyć ❤️

93 717 wyświetleń
899 tekstów
21 obserwujących
  • ODIUM

    14 March 2023, 17:09

    Miłość i widzi, i nie widzi wad. Taki paradoks. 😁

    Moim zdaniem przeromantyzowałaś tę miłość. Miłość nie uskrzydla, ale stawia czoło złamanym skrzydłom każdego z nas.

    • Victoria Angel

      14 March 2023, 17:13

      Bo w poezji o to chodzi żeby przeromantyzować.😁 Ludzie lubią przeromantyzowaną poezję czytać. Ciekawe jaki Ty byś napisała wiersz o miłości?... Z Twojego punktu widzenia?... Pewnie byłby w odcieniach szarości i czernidła...

    • ODIUM

      14 March 2023, 19:17

      Niekoniecznie. Poezja przede wszystkim jest opisem uczuć, a miłość nie jest uczuciem. Trudno o niej pisać wiersze. Na pewno celem poezji nie są przekłamania.

      Ja bym w ogóle nie pisała o miłości wierszy, bo miłość jest mało poetycka. Jeślibym już cokolwiek na ten temat pisała, to byłaby to proza.

      Miłość nie jest czarna, ale też nie tęczowa. Miłość ma kolor... wielkiego wyzwania. 🙂

    • Victoria Angel

      14 March 2023, 19:42

      Miłość jest mało poetycka? To czemu ludzie najchętniej czytają poezję o miłości? Miłosna proza to erotyczne powieści.
      Do pisania takiej prozy raz trzeba mieć odwagę, a dwa dobrą fantazję. 🙂To jest wyższa szkoła jazdy, pisanie "Romansideł". Myślę również, że w prozie najlepsze romanse wychodzą w mowie wiązanej. Tak to chyba się nazywa?... Dobranoc.

    • ODIUM

      14 March 2023, 22:22

      Tak, jest mało poetycka. I jeśli ktoś uważa inaczej, to myślę, że ma mocno wypaczone pojęcie miłości.

      Ludzie nie czytają poezji o miłości. Czytają o tym, co większość uważa za miłość. Erotyka nie ma nic wspólnego z miłością. Miłość nie ma nic wspólnego z emocjami/uczuciami, bo miłość nie jest ani emocją, ani uczuciem. Jest postawą wobec drugiego człowieka. Poezję można pisać o namiętnościach, ale miłość nie należy do tej sfery.

      Dobrej nocy!