Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miłość nakręciła cię jak gruby złoty zegarek.
Wirowała nad tobą od zaprzeszłego tygodnia.
Uderzyła z siłą wartko pędzącego pioruna,
dudniącego na niebie karetą gonioną grzmotem.

Z namiętności narosłej w myślach jak gorączka złota,
nie mogłeś czekać, ona była za blisko, tuż obok.
Przygarnąłeś ją bardzo czule słowem kocham, w którym
czyste samogłoski wzlatują jak baloniki.

33 507 wyświetleń
384 teksty
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!